Openbare werken

In de laatste drie jaar, waarbij N-VA de schepen van openbare werken leverde, hebben we volgende projecten gerealiseerd:

De vernieuwing van de Oostmeetstraat met een gescheiden rioleringstelsel was een feit. Er werd een volledig nieuwe bovenbouw gerealiseerd. De nutsvoorzieningen werden ondergronds gebracht en er werd nieuwe openbare verlichting geplaatst.

Langs de Moerestraat werd een fietspad aangelegd dat de dorpskern van Moere met Koekelare verbindt.

Een eerste fase van de vernieuwing van de landelijke wegen was een feit. De Brugse Heirweg, de Veldstraat, de Litterveldstraat en de Bruine Hoek kregen hierbij een nieuwe asfaltlaag.

Ook werd in De Mokker een collector gebouwd die de vuilvracht van alle inwoners via een persleiding naar het zuiveringsstation in de Moerestraat brengt. Er werden ook buffers voor regenwater aangelegd. Wanneer het hevig regent kunnen we hierdoor de inwoners van De Mokker en Koekelare vrijwaren van wateroverlast.

Met het eigen personeel werden ook diverse betonvakken en voetpaden heraangelegd.

In de volgende drie jaar voorzien we de tweede fase van de asfaltering van de landelijke wegen. Hierbij worden de Hovaerestraat, de Wulfaertdijk, de Scharynckweg en de toegangsweg tot de Lavendee vernieuwd.

Langs de Kortemarkstraat wordt een nieuw fietspad gerealiseerd. 

De dorpskernvernieuwing van Zande zal van start gaan. Hierbij wordt ook een kleinschalig zuiveringsstation aangelegd. Ook voor de eigen diensten waren de laatste jaren erg druk. Er werd de keuze gemaakt om grotere stukken voetpaden te herstellen ipv de kleinere herstelingen van vroeger. In de dorpskern van De Mokker, de Bovekerkestraat, de Sterrestraat werden de voetpaden vernieuwd. Ook de voetpaden van de Markt werden aangepakt met Argentijnse natuursteen om zo wat kleur in het straatbeeld te brengen.

Door de gunstige prijzen bij de laatste aanbestedingen werd er een financiële reserve opgespaard. Deze reserve zal aangewend worden om de sterrestraat te vernieuwen inclusief het kruispunt met de Nieuwstraat,  de Dorpsstraat en de Oostmeetstraat. Ook een stuk van de Noordomstraat, die nog niet werd heraangelegd, zal aangepakt worden samen met de voetpaden van de Stationsstraat.  

In 2015 werd er met de eigen diensten gestart met het vernieuwen van de Wallaart. Er werd geopteerd voor gebakken kleiklinkers omdat die beter bestand zijn tegen het groen worden.